Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2012 12:58 - Венци, витилиго, газове ( метеоризъм ), гангрена, гастрит, главоболие,
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 8618 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Венци Първа рецепта  за кървене на венци. Смесват се по една супена лъжица сок от лук за готвене, по две супени лъжици водка и зехтин и се добавят 5 капки от чесън. Тази смес се приготвя всяка сутрин и с нея се жабурят венците. След 6 - 7 процедури кървенето спира.
Втора рецепта 
При кървящи венци се смесват 90° спирт и пчелен клей. Едва след пълното разтопяване на пчелният клей венците се мажат със сместа през 2 часа. За два дни венците престават да кървят. За една доза трябват 100 г чист спирт и 3 - 4 пръчици чист клей от пчеларските магазини.
Трета рецепта 
 за гнойни торбички, афти, възпаления на венците и болки в устната кухина. Тази рецепта е подобна на горната, но вместо 90° спирт се използва 60° спирт или силна домашна ракия. В бебешко бурканче със спирт се слага клей колкото орех и се затваря плътно. За една седмица клеят се разтваря и две супени лъжици се разтварят в чаена чашка. Жабуренето се извършва 3 пъти на ден след хранене. След 3 дни болките преминават.
Четвърта рецепта  за кървене и болка.
Вечер зъбите се намазват с кашичка от счукан чесън и на сутринта се жабурете с 1 супена лъжица зехтин поне 10 мин. Прилага се 30 дни.
Пета рецепта
. При болка на венците в бурканче от конфитюр се слагат 5 - 6 листа от слез. Сипва се студена вода и се оставя да престои цяла нощ. Сутринта листата се махат и се прави гаргара. Гаргаренето се повтаря всяка сутрин до спиране на болката.
Шеста рецепта 
а) 500 мл вода се варят 15 мин две шишарки от смърч. С тази вода се изплаква устата няколко пъти през деня. До 2 седмици възпалението минава и не се появява повече. б) Ако венците кървят или отичат, се взема кора от дюля, дрян и дъб. Най-добре е да бъде от млади клонки. Сварява се във вино или оцет и всяка сутрин се прави гаргара, докато венците оздравеят.   Седма рецепта от народната медицина за възпалени венци. В 500 мл вода врят по една супена лъжица лайка, смрадлика и сода бикарбонат. Прецежда се течността и се жабуркат венците.
Витилиго
Витилигото е кожно заболяване, което се характеризира с появата на бели петна по кожата. Те са с различна форма и големина. С появата си тези петна започват да се сливат помежду си и размерите им постепенно се увели- чават. Народната медицина предлага много добри рецепти срещу това заболяване. Ето някои от тях;

Първа рецепта
за начален стадий на развитие. Взема се 1 лъжица дървесна пепел (пресята), една глава обелен чесън, сварен на пара и смачкан във вид на кашица и 1 лъжица чист маслинов зехтин. Всички съставки се разбъркват добре за да се получи като помада за мазане. С тази помада се мажат белите петна докато изчезнат.
Втора рецепта
И тя 
е за начален стадий на витилигото. Необходими са: 1 кг пшеница - негрухана, 500 г бял фий (може и черен), 500 гр. орехи, Витамин Е, 50 г суров нефт за мазане. Сутрин и вечер на гладно 30 мин преди ядене се яде покълналото жито, което се приготвя по следният начин: В чаша с вода се поставя супена лъжица жито. Житото се изважда след 12 часа, поставя се между 2 хавлиени кърпи и престоява докато кълновете достигнат 2 мм. Смесва се с една лъжица мед и ядките на един орех. Изяжда се 30 мин преди закуска. На мястото на покълналото вече жито се поставя ново в чашата, така че на всеки 12 часа да се приема отново покълналото жито. Фият се изпича като леблебия, смила се, смесва се със захар и вода и се пие сутрин след закуска. Витамин Е се приема сутрин и вечер, след съвет с лекаря относно максималната доза. Петната се мажат сутрин и вечер със спирт или ракия и шампоан с леко втриване. 

Трета рецепта от в-к „Доктор“. а) Витамин и В2 на прах примесена с мед. Приема се по 2 супени лъжици 3 пъти на ден. б) Спиртна настойка от спирт и орехови листа (1:10). С тази настойка се мажат петната 2 пъти на ден в продължение на няколко месеца. в) Настойка от жълт кантарион: 1 супена лъжица от свежи листа и цветове се заливат с чаша вряла вода и киснат 30 мин. Приема се по 1 лъжица 3 пъти дневно след ядене. След 3 седмици се прави 1 седмица прекъсване, след което процедурата се повтаря за около 4 - 5 месеца.
Четвърта рецепта 
Изпотени стъкла от прозорци се избърсват с памук. С така навлажнените тампони се мажат петната от витилигото докато изсъхнат. За същата целможе да се използва и конска пот.

Пета рецепта
 малко странна, но евтина рецепта. Петната се мажат с урина от крава по няколко пъти на ден.
Газове (метеоризъм в стомаха)
Метеоризмът е следствие на разстройство на храносмилателния тракт.

Първа рецепта  Рецептата е лесна за изпълнение и много ефикасна. За целта са необходими 50 г семена от копър, 30 г риган, лайка и кимион. Смесват се добре. След това се взема супена лъжица от сместа и се запарва в 200 мл вря- ла вода. Пие се половин чаша 2 пъти дневно. Още на третият ден газовете ще изчезнат.
Втора рецепта 
Смесват се по 30 г дилянка, цвят от слез и анасон. Тази смес се вари в 3 л вода около 20 мин. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден.
Трета рецепта от народната медицина.
В 250 мл кипяща вода се слагат две чаени лъжички от изсушената билка босилек. Босилекът се събира по време на цъфтежа и се използва цялото растение. Освен при газове чаят помага и при болки в стомаха и липса на апетит.
Четвърта рецепта 
Смесват се по 20 г семена от анасон, резене и ким, цветчета от лайка и стръкове от мащерка, 3 супени лъжици от сместа се заливат с 250 г вряща вода. След това кисне 3 часа. Пие се по една чаша 3 пъти на ден преди ядене.
Гангрена
Под названието гангрена се разбира старческа гангрена, която трябва бързо да се лекува. Не бива да се чака краката на болният да станат синкави, блестящи и втвърдени. Понякога гангрената се появява и в зряла възраст, ако на млади години дълго време се е стояло на влага или студ или някога болният е стигал до начална форма на измръзване. Болните не бива дълго да стоят прави или седнали. За тях е нужно движение при което болките дори изчезват.
Първа рецепта от в-к „Доктор“.
Слагат се 5 капки орника във вода и се прави компрес. Компресът трябва да бъде придружен с лекарството предписана от лекар. Болният трябва да се завива с топли дрехи и да се пази от простуда. Диетата му трябва да е насочена към сладките плодове и зеленчуци.
Втора рецепта 
Една средно голяма глава чесън се обелват скилидките и почистват без да се докосват от метал. Счукват се на каша и към нея се добавят 100 г 45° спирт. Получената смес отлежава 7 дни. След това с чаена лъжичка се слага течността върху марля с която се налага болният пръст или място. Прави се вечер, за да остане цяла нощ. След 12 дни от болката на пръста няма и следа.
Трета рецепта 
На водна баня се стопяват восък, овча лой и борова смола. Последната може да се замени с медицинска дъвка. Преди да се свали сместа от огъня се добавя 1 супена лъжица захар. Горещата смес се прецежда и с нея се залива парче памучен плат. Болното място се промива с кислородна вода. Восъчният пластир се затопля леко преди да се сложи на болното място. Слага се и се завързва така, че да не се размести. Сменя се на всеки 24 часа. Лечението продължава 1 месец. Прилага се и при опасност от гангрена при диабетично болен.
Гастрит
Първа рецепта  Прави се смес от по 10 г лайка, бял равнец, пелин, мента и салвей. В чаша вряла вода се слагат 2 ч.л. от сместа. Чаят кисне захлупен около 30 мин. Пие се горещ по половин чаена чаша 2 пъти дневно 30 мин преди ядене. Много е ефикасно не само при гастрит, но и при ентероколит.
Втора рецепта
 равни части гръцки зехтин и мастика и се пие по 1 чаена лъжичка преди ядене. При лечението категорично е забранено пушенето. 
Трета рецепта
Смесват се равни части стръкове от пелин, цвят от лайка и листа от мента. В 600 мл вода се киснат 2 супени лъжици от сместа. След охлаждане се прецежда и се пие по 100 г 3 пъти дневно един час преди хранене.
Четвърта рецепта за лечение на хроничен гастрит, холецистопатии и 
намалена киселинност. Използват се билки с газогонен и спазмолитичен ефект. В 400 мл вряща вода се поставя 1 чаена лъжица смес от 18 г лайка, 1 г камшик, 11 г резене и 20 г мента. Вари се 20 мин. Пие се 3 пъти дневно, а също и през нощта 2 - 3 пъти.
Пета рецепта 
В 250 мл вода се слага 1 супена лъжица ситно счукани стръкове от жълт кантарион и се вари 10 - 15 минути. След като изстине и прецеди отварата се изпива на части за 1 денонощие.
Главоболие
Специалистите изброяват над 200 различни видове главоболие и над 250 причини за появата му. 
Първа рецепта 
От билката мента и шипка правите отвара. Към отварата добавете 1 лъжица мед. Пие се поне 2 седмици сутрин и вечер.
Втора рецепта от Мария Кузева, с. Труд, Пловдивско.
Хавлиена кърпа се поставя във вряща вода. Изцежда се и се слага многократно на челото.
Трета рецепта
 дишането на амоняк е с поразителен ефект. Не след дълго главата престава да боли.
Четвърта рецепта 
Една шепа листа от орех и 100 г морска сол се варят в 2 л вода докато остане на половината. Отварата се излива в леген и се добавя топла вода, колкото да покрие глезените. Краката се киснат 30 мин, като от време на време се наплискват и коленете. Преди приключване на процедурата краката се обливат отново, увиват се в хасена кърпа, бинтоват се хлабаво и се оставят така до сутринта. Прави се 10 пъти.
Пета рецепта 
В половин литър вряла вода се слагат две супени лъжици бял равнец. Престояват така 60 мин. Пие се по една винена чаша 3 пъти дневно преди ядене и четвърти път преди лягане.
Шеста рецепта 
а) Няколко картофа се нарязват на тънки колелца, поръсват се с чисто кафе и се слагат на челото и слепоочията и стоят така 2 часа. б) На челото се слагат филийки от настъргана черна ряпа, поръсена с оцет. в) Четири глави чесън се счукват на каша и се поставят на челото за 1 - 2 часа.
Седма рецепта
не само за главоболие 
но и срещу кръвно и преумора. Памучета, натопени в камфоров спирт и изстискани се поставят в носа. След 5 - 6 мин вдишваме. Кръвното се нормализира и главоболието пре- минава.
Осма рецепта 
Една шепа цветове от невен се накисват в оцет или вино. Престояват 1 час и след това се налагат върху мястото на болката. Това помага за бързото отстраняване на болката.

Девета рецепта 
Рецептата е подходяща не само за главоболие, но и за световъртеж. Размесват се равни количества мед и чубрица. От сместа 3 пъти дневно се изяжда по една чаена лъжица и ще се оправите бързо.
Десета рецепта 
Тя имала болки сякаш менгеме стискало главата й. От лекар научила, че трябва да пречисти задстомашната си жлеза. За целта заливала 3 лъжици овесени ядки с 500 мл кипяща вода в термос и ги оставяла да киснат 2 часа. Настойката е пила по 1 чаена чаша сутрин и вечер на гладно в продължение на 30 дни. Болките й изчезнали.

Единадесета рецепта 
Тя предлага още в началото на пристъпа на мигрена да се пие щипка лимонтозу в чаша вода. След това да се легне в тъмна стая, без шум и с топла грейка на краката.
Дванадесета рецепта от народната медицина.
Всяко главоболие може да се отстрани като се постави на тила, прасците или ходилата компрес от лук или хрян. По този начин могат да се премахнат или успокоят всевъзможни възпаления.
Тринадесета рецепта 
Излекувала се е от ужасно главоболие по рецепта на съседка. Няколко шепи цветове от бъз се натопяват в съд с червено вино. След 15 мин се поставят върху челото. След 15 процедури болките намаляват и сънят е спокоен.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 529456
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930